Ana Sayfa > Tatlılar > Yufkalı Kadayıf Sarması

(Yufkalı Kadayıf Sarması nasıl yapılır)

Yufkalı Kadayıf Sarması için kullanılan malzemeler :
1 adet yufka 300 gr. kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Tarifi :
Kadayıfı yağla karıştırın. Bir yufka açıp içine kadayıfları koyun ve cevizi de kadayıfların üzerine serpin. Yufkayı sararak rulo haline getirin. Rulo biçimindeki yufkaları dilim dilim kesin. Tepsiye dizip fırına verin. Üzeri pembeleşince fırından alıp şerbetini dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.