Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Beyaz Çikolatalı Kurabiye

(Beyaz Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır)

Beyaz Çikolatalı Kurabiye için kullanılan malzemeler :
kahve fincanı pudra şekeri (yaklaşık 200 gr.)
250 gr. – 1 paket- tereyağı ya da margarin (100 gr. eritilmiş, 150 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 paket (80 gr.) beyaz çikolata
1 kahve fincanı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Tarifi :
100 gr. tereyağını kısık ateşte bir sos tenceresinde eritin (kaynamasın), ateşi kapatın ve kırılmış beyaz çikolataları sıcak yağın içine atın. Eriyene kadar hızlıca karıştırıp ılınmaya bırakın.

Un, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri ve hindistan cevizini hamur yoğuracağınız kaba alıp karıştırın. Kalan 150 gr. oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırıp ilave edin. Elinizle pütürlü bir kıvama gelene kadar “mıncıklayarak” yoğurun.

Beyaz çikolatalı karışım ılınınca sütle birlikte hamur yoğurma kabına ekleyin ve elinize yapışmayan, oldukça yumuşak ve gevşek bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse 2-3 yemek kaşığı daha un ilave edebilirsiniz ama hamur elinize yapışmayan hale geldiğinde daha fazla un eklemeyin. Hamura daha kolay şekil verebilmek için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın, hamuru buzdolabından çıkarıp merdaneyle çok fazla inceltmeden açarak kurabiye kalıplarıyla şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra beyaz kalacak şekilde 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerin kenarları pembeleşmeye başladığında ve altı kızardığında fırından alın. Fırından çıkınca hafif yumuşak olan bu kurabiyeler soğudukça sertleşiyor. Bu yüzden tepsiden almadan önce biraz ılınmasını bekleyin ya da bir spatula yardımıyla tepsiden alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.