Ispanak Çorbası için kullanılan malzemeler :
yarım kg ıspanak
3 adet patates
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Yarım demet maydonoz
4 bardak su
1 tutam muskat
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Tarifi : Büyük bir tencereye 2 lt. su koyup doğranmış patatesleri içine atın 20 dk süreyle pişirin. Ispanakların saplarını ayıkladıktan sonra patateslere ekleyip pişirmeye devam edin. Pişirme suyundan 3 su bardağı ayırın. Haşlanan patatesleri ve ıspanağı blendırdan geçirip tencereye aktarın. Tereyağını ve baharatları ilave edin. Servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004