Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Lübnan Usulü Cacık

(Lübnan Usulü Cacık nasıl yapılır)

Lübnan Usulü Cacık için kullanılan malzemeler :
süzme yoğurt
salatalık
taze soğan
kırmızı dolmalık biber
kekik
kırmızı pul biber
tuz
karabiber

Tarifi :
Yoğurdu biraz su ekleyip güzelce çırpmamız gerekiyor, çok sulu olmamalı biraz yoğun kalmalı. Elde küçücük doğranan salatalık ve taze soğanı eklemeliyiz sonra. Ve elbette tuz ve karabiberi.

Yogurt, soğan, salatalık vs karışımı bu haldeyken dolaba koyup iyice soğutmalıyız. Dolaptan çıkardıktan sonra ise yapacağımız şey, üzerine kırmızı dolmalık biber elbette yine küçük küçük doğranmıs, kırmızı pul biberi koyup karıştırıp en sonda biraz kekik ilave edip, üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirip soğuk olarak servis yapmak.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.