Lübnan Usulü Humus için kullanılan malzemeler :
500 gr nohut konserve
3 diş sarımsak, rendelenmis
tuz
1 limon suyu
zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin
sumak
yarım nar, tanelenmis
Tarifi : Nohut iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır (yaklaşık yarım saat). Suyu süzülür. Nohut + sarımsak + limon suyu + zeytinyağı + tuz + (kıvama göre) birkaç kaşık su karışımı rondodan (blender) geçirilir. Karışıma tahin eklenir, tekrar karıştırılır püremsi bir kıvam elde edilinceye kadar. İstediginiz kıvamı elde etmek için su ve/veya zeytinyağı eklenebilir. Humus servis tabağına alınır, ortasında kuyu açılır ve nar taneleri ile doldurulur. İsteğe göre sızma zeytinyağı gezdirilebilir. Son olarak sumak serpilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin