Ana Sayfa > Et Yemekleri > Sığır Sote

(Sığır Sote nasıl yapılır)

Sığır Sote için kullanılan malzemeler :
500 gr. sığır kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 adet patates
1 adet kırmızı dolma biber
1 yemek kaşığı margarin
tuz

Tarifi :
Etleri ufak ufak doğrayıp yağlarını alıp yıkayın, süzdürün ve bir tencerede erittiğiniz margarinle beraber, etler suyunu çekene kadar, arada bir karıştırarak pişmeye bırakın. Et suyunu çektikten sonra, doğranmış soğanı ilave edin ve etle beraber biraz kavurun. Ufak ufak doğradığınız dolma biberi ve 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biberi de ilave edip, 5 dakika kadar pişirin. Tahmini 2 bardak su ve tuz ilave edip, yemeğin suyu kaynamaya başlayınca, ocağı en düşük dereceye getirip, tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.

Etler yumuşamaya başlayınca, ufak ufak doğradığınız patatesleri de ilave edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,039 saniyede oluşturuldu.