Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Macar Pilavı

(Macar Pilavı nasıl yapılır)

Macar Pilavı için kullanılan malzemeler :
amerikan pirinci 1 kg.
margarin yağı 250 gr.
macar salamı 100 gr.
sosis 100 gr.
mantar 200 gr.
bezelye 100 gr.
çam fıstığı 100 gr.
tuz 1 tutam

Tarifi :
Amerikan pirinci 15 dk. tuzlu ılık suda ıslatılır. Bu arada salam ve sosis tavla zarı doğranır. Mantar ince doğranır. Küçük bir tencerede yağ eritilir çam fıstıkları sararıncaya kadar kavrulur, pirinç süzdürülüp ilave edilir biraz kavurduktan sonra salam, sosis, mantar tuz ilave edilir. Hepsi birlikte kavrulduktan sonra pirincin üstünü kapatacak kadar kaynar etsuyu dökülür.

Suyunu çektikten sonra yıkanmış bezelye ilave edilir karıştırılır ve servise sunulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,047 saniyede oluşturuldu.