Kremalı Balkabağı için kullanılan malzemeler :
6 parça balkabağı
1/2 kg. şeker
6 çorba kaşığı su
1 bardak krem şanti
Tarifi : Kabağın çekirdeklerini alın. Ateşe dayanıklı, derin olmayan bir kaba su koyun ve kabakları kabın içine sırayla dizin. Üzerine şeker serpin ve kaynatın. Sonra kabın ağzını örterek hafif ateşte bir saat kadar pişirin. Pişirme sırasında her on beş dakikada bir şekerli şurubu bir kaşıkla kabakların üzerine dökün.
Kabaklar pişince soğutun. Sonra bir tabağa dizerek şurubunu dökün ve üstüne de krem şantiyi koyun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin