Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Lahmacun

(Lahmacun nasıl yapılır)

Lahmacun için kullanılan malzemeler :
HAMURU İÇİN:
4 bardak un
15 yemek kaşığı yaş maya
15 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:
yarım kg. kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz ve Kırmızıbiber
1 çay bardağı su

Tarifi :
Mayayı ılık suda ezin. Un ve tuz katarak hamuru 25 dk. kadar mayalayın. Kabaran hamuru 3 dakika daha yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde 2 eşit parçaya ayırın. 30 dk. kadar bekletin. Hamuru kırmızıbiber ve suyla yeniden yoğurun. Hamuru 2 milimetre inceliğinde yuvarlak bir şekilde açın. İç malzemesini genişçe bir kaba koyup iyice yoğurun. Üzerine kıyma harcını yayın. Çok sıcak fırında 6 dk. pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.