Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Patatesli Omlet

(Patatesli Omlet nasıl yapılır)

Patatesli Omlet için kullanılan malzemeler :
500 gr.patates
60 gr.tereyağ
500 gr.patates püresi
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 küçük soğan
1/4 su bardağı süt

Tarifi :
Çiğ patateslerin kabuklarını soyup,patatesleri temiz bir bezin üstüne rendeleyiniz. Bezi sıkıp,suyunu elden geldiğince süzdürdükten sonra,patates rendesini büyük bir kaseye aktarınız.Patates püresini ve yumurtaları ekleyip, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız. Un, tuz, biber, soğan rendesi ve sütü patates-yumurta karışımına katıp, tahta bir kaşıkla yeniden karıştırınız. Yağı, büyük bir tavada, orta ateşte eritip, patatesli karışımdan 2-3 kaşık dolusu tavaya akıtarak, omletlerin her yanlarını 3-4 dakika, kenarları gevrek ve nar gibi olana kadar pişiriniz.

Omletleri tavadan çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, sıcak kalmaları için alüminyum kağıda sarınız. Kalan omletleri de aynı biçimde kızartınız. Omletlerin hepsi kızarınca servis yapınız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,009 saniyede oluşturuldu.