Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Endülüs Usulü Kuşkonmaz

(Endülüs Usulü Kuşkonmaz nasıl yapılır)

Endülüs Usulü Kuşkonmaz için kullanılan malzemeler :
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 kırmızı dolmalık biber
2 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
1 dilim bayat ekmek
1/2 kg taze veya konserve kuşkonmaz

Tarifi :
Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin. Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın. Soğuk suyun içinde bekletin.
Tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın. Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.

Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın. Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin. 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuyunca servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.