İspanyol Omlet için kullanılan malzemeler :
½ fincan doğranmış salam
tuz, karabiber
3 çorba kaşığı tereyağ (zeytinyağ kullanmanızı sağlık açısından tavsiye ederim!)
2 çay kaşığı doğranmış yeşil soğan
1 çorba kaşığı krema
½ fincan rende kaşar peyniri
250 gr doğranmış mantar
8 adet çırpılmış yumurta
Tarifi : Orta boy tavada yağın 1/3’ini kızdırın. Salam ve mantarları sote edin. Kremayı yumurtalarla çırpın Başka bir tavada yağın geri kalanını kızdırın ve yumurtayı dökün. Karıştırmadan bir müddet pişirin, kenarlarından tahta bir spatul ile kontrol edin, gerekirse spatül yardımı ile üstte kalan pişmemiş karışımı kenarlarından alta akıtarak pişirin. Ya da üzerine kapak kapatarak üstünün de hafif pişmesini sağlayın. Sonra üzerine önce peyniri serpin sonra da mantar ve salamları dağıtın.
Omleti dikkatlice ikiye katlayın ve domates, maydanoz ile süslenmiş tabakta servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009