Ana Sayfa > Et Yemekleri > Denizci Yahnisi

(Denizci Yahnisi nasıl yapılır)

Denizci Yahnisi için kullanılan malzemeler :
800 gr. kalın dana bifteği
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı bira
2 tatlı kaşığı tuz
4 baş soğan
10 orta boy patates
50 gr. tereyağı
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı beyaz biber

Tarifi :
Eti iri parçalar halinde kesin. Soğanları soyup, halka halka doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup kalın dilimler halinde yuvarlak yuvarlak kesin.

Derin bir tavada tereyağını eritip sıvı yağ ile kızdırın. İçine halka soğanları atıp, soğanlar altınımsı kahverengi bir görünüm alıncaya kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan soğanları bir kevgir ile yağını süzerek tavadan bir tabağa alın ve aynı yağda etleri çevirerek kızartın. Kızarttığınız etleri bir tabağa alın. Daha sonra tüm etleri tavaya koyun ve üzerine birayı, beyaz biberi, kekiği ve tuzu ilave edin. İçine defne yaprağını atın ve kaynamaya başlayınca bir kapla kapatıp 10 dakika pişirin.

Daha sonra biraz pişmiş etleri, içinden servis yapabileceğiniz, fırına girecek ağzı kapaklı bir tencerenin dibine dizin.Etlerin üstüne patateslerin yarısını dizip, patateslerin üstüne kavurduğunuz soğanların hepsini boşaltın. Bir kaşıkla soğanları patateslerin üzerine yayın ve tekrar kalan patates dilimlerini soğanların üzerine dizin. Tavada kalan pişirme suyunu yemeğin üzerine gezdirerek dökün ve ateşe koyarak kaynamaya bırakın. Yemeğiniz kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatarak 180 derecede de kızdırdığınız fırında 45-60 dakika, etler yumuşak oluncaya kadar pişirin. Etlerin piştiğini kontrol ederken yemeğin biçimini bozmamaya ve patatesleri kırmamaya dikkat edin. Yemeğiniz piştikten sonra yanında bol yeşil bir salata ve bire ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.