İstavrit Pilaki için kullanılan malzemeler :
1 kg. istavrit
yarım demet maydonoz
3 adet domates
1 adet sivribiber
yarım limon suyu
6 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Tarifi : Balıkların kafalarını ayırmadan yıkayıp ayıklayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Maydonozu ince ince kıyın. Tencereye sıvıyağ koyup domatesleri ve maydonozu yumuşayıncaya dek pişirin. Balıkları bu kavurduğunuz karışımın üzerine dizin. Yarım limon suyunu, tuzu ve suyu ilave edip 15 dk. kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Roka Soslu Ekmekler Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004