Ana Sayfa > Çorbalar > Minestrone

(Minestrone nasıl yapılır)

Minestrone için kullanılan malzemeler :
1 büyük havuç (tavla zarı formunda doğranmış)
4 yaprak lahana (incecik doğranmış)
servis için rendelenmiş 6 yemek kaşığı çedar peyniri
3 yemek kaşığı orta yağlı dana kıyması
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak (dövülmüş)
2 adet orta boy kuru soğan çok ince yemeklik doğranmış)
1 silme çay kaşığı mercanköşk
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 bardak et suyu
2 su bardağı arpa şehriye
400 gr. domates (tavla zarı formunda küp doğranmış)
50 gr. kuru fasülye

Tarifi :
Kuru fasülyeyi akşamdan suya koyun ki, pişmesi kolay olsun. Islattığımız fasulyeleri ertesi gün süzelim ve bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle kaynatalım. Fasülye kaynadıktan sonra ateşin altını kısıp., fasülyeler haşlanıncaya kadar ağır ağır kaynatmaya devam edelim (fasülyenin pişmesi 1,5 saat kadar sürebilir).

Bu arada biz de sebzelerimizi hazırlayalım. Öncelikle, zeytinyağını bir tavada kızdıralım ve içine soğanı, sarmısağı, kıymayı da atarak, karışım hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavurduğumuz kıymanın için diğer sebzelerimizi, havuç, lahana ve domatesleri ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavurup, ocaktan alalım.
Bu arada haşlayıp, suyunu süzdürdüğümüz kuru fasulyeleri, kavurduğumuz kıymalı harcı ve et suyunu derince bir tencereye alarak, karıştıralım. Yemeğimiz kaynamaya başlayınca harlı ateşten kısık ateşe alalım ve tencerimizin kapağını kapatalım. 10 dakika daha kadar hafif ateşte pişirelim yemeğimizi. Sonra içine mercanköşkle arpa şehriyesini atıp, 15 dakika daha pişirelim. Tadına bakarak tuzunu ve biberini ekelim. Yemeğimizi çok sıcak olarak servis yapıyoruz. Servis yaparken çedar peynirini üzerine serpiştirmeyi de unutmayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,039 saniyede oluşturuldu.