Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mantarlı Patates

(Mantarlı Patates nasıl yapılır)

Mantarlı Patates için kullanılan malzemeler :
250 gr dilimlenmiş hazır mantar
kırmızı pul biber
1 kg patates
kekik
200 gr kaşar peyniri
2 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
tuz
karabiber

Tarifi :
İlk olarak patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak püre haline getirin ve püreyi daha önceden sıvı yağla altı yağlanmış mini fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Başka bir tavada biber, mantar, soğan ve baharat karışımını damak zevkinize göre karıştırın. Hazırlanan karışımı patateslerin üzerine eşit şekilde yayın. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayın ve fırına verin. Kaşarlar kızarıncaya kadar fırında bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.