Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Meltem'in Özel Soslu Fırında Tavuğu

(Meltem'in Özel Soslu Fırında Tavuğu nasıl yapılır)

Meltem'in Özel Soslu Fırında Tavuğu için kullanılan malzemeler :
parçalanmış yarım tavuk

Sos Malzemeleri (Parçalanmış yarım tavuk için):
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak rendesi
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı süt
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
tuz

Tarifi :
Tavuklar yıkanır. Sos malzemeleri iyice karıştırıldıktan sonra, tavuklar sosa bulanır. En az 2 saat, (daha lezzetli ve yumuşak olması için 1 gece önceden sosta bekletmeniz tavsiye edilir.), buzdolabında bekletilir.

Fırın kabına dizilip, tavuklar kızarana kadar (180 derecede 1 saat civarı) pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 05 Mayıs 2010

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.