Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Yoğurtlu Hamur

(Yoğurtlu Hamur nasıl yapılır)

Yoğurtlu Hamur için kullanılan malzemeler :
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
kızartmak için sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz

Tarifi :
Yoğurt, karbonat, limon suyu ve tuzu derin bir kaba koyup, azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru un serpilmiş zeminde birkaç mm. kalınlığında açın. Derince bir tavada yağı kızdırın. Açtığınız hamuru istediğiniz şekilde keserek kızgın yağda pembeleşinceye dek kızartın. Reçel ya da peynirle birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,042 saniyede oluşturuldu.