Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Zeytinli Tost

(Zeytinli Tost nasıl yapılır)

Zeytinli Tost için kullanılan malzemeler :
250 gr. mantar
tuz
1 diş sarmısak
karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
4 dilim köy ekmeği
50 gr. çekirdeksiz siyah zeytin
6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tarifi :
Mantarları temizleyin, ince ince doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. Tencerede 4 çorba kaşığı TARİŞ Sızma Zeytinyağını kızdırdıktan sonra canlı ateşte mantarları ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Fırında 180 derecede ekmek dilimlerini kızartın. Zeytinleri geri kalan zeytinyağı ile karıştırın. Ekmek dilimleri üzerine sürerek, mantar garnitürü ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.