Ana Sayfa > Tatlılar > Silivri Tatlısı

(Silivri Tatlısı nasıl yapılır)

Silivri Tatlısı için kullanılan malzemeler :
300 gr yoğurt
3 adet yumurta
2,5su bardağı toz şeker
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ

şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
çeyrek limonun suyu

Tarifi :
Şerbet için:

Şekeri, suyu ve çeyrek limonu birlikte 15-20 dk kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpın. Şekeri ilave edin, yoğurdu, yağı, kabartma tozu, irmik, un ve limon kabuğu rendesini de ilave edin ve çırpıcıyla karıştırın.

Orta boyutta büyük olmayacak bir tepsiyi margarinle kenarlarını da olmak üzere yağlayın.
Karışımı boşaltın.175 derecede önceden ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbetini dökün. Soğuyunca hindistancevizi vb. malzemelerle süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,213 saniyede oluşturuldu.