Kakavia için kullanılan malzemeler :
bir kilogram küçük kayabalığı
½ kilogram domates
½ yarım kilogram kuru soğan
bir miktar doğranmış kereviz sapı
¼ litre zeytinyağı
tuz, karabiber.
Tarifi : Balıkları temizleyip tuzlayın ve bir kenara koyun. Domates, soğan, kereviz, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar su doldurun ve kırk dakika kadar kaynatın. Sonra üstüne balıkları da ekleyin ve on beş dakika daha pişirip ateşten alın. Kaselerinize kızarmış ekmek dilimleri, üstüne de tencereden alırken parçalanmamasına özen göstereceğiniz balıkları yerleştirin. Şimdi de kaselerinize limon soyu eklenmiş çorbanın sıvı içeriğini paylaştırın. Kakavia'nız hazır…
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009