Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuklu Pide

(Tavuklu Pide nasıl yapılır)

Tavuklu Pide için kullanılan malzemeler :
4 adet hazır yufka
1 adet bütün tavuk
1 adet kuru soğan
4 adet yumurta
2 su bardağı sızma zeytinyağı
tuz, karabiber

Tarifi :
Temizlenip, yıkanmış bütün tavuğu, içine bütün soğanı da ilave ettiğimiz suda haşlayalım.
Ocaktan indirip, soğumasını bekleyip, elimizle parçalayarak etlerini ayıralım. Tuz ve karabiberi serpiştirelim.

Yumurtaları çırpıp, tavuk etleriyle iyice karıştırıp bir kenara ayıralım.

Fırına dayanıklı tepsinin altını iyice yağlayıp, bir yufkayı kenarları dışarıya taşacak biçimde yayalım. Üzerine yukarıda hazırladığımız tavuklu harcı serelim. Tekrar 3. yufkayı buruşturarak serip, yine sızma zeytinyağını dökelim.
En üste 4. yufkayı serip, en alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine toplayalım.

Böreğimizin üzerine kalan zeytinyağını bolca aktaralım ve 175 derce fırında 35 dakika kadar, börek kızarıncaya dek pişirelim. Biraz ılınınca dilimleyip, servis tabağına alalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.