Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Ciğer Şiş

(Ciğer Şiş nasıl yapılır)

Ciğer Şiş için kullanılan malzemeler :
500 gr kuzu ciğeri
500 gr küçük sosis
250 gr küçük mantar
180 gr tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
24 adet defne yaprağı
6 adet büyük domates

Tarifi :
Ciğeri 3,5 cm’lik küpler halinde doğrayın. Sosis ve mantarları bütün olarak bırakın. Eritilmiş tereyağını tencereye dökün. Ciğerleri ekleyip yağda çevirerek üzerlerine karabiber serpin. Yağladığınız ciğerleri, sosisleri, mantarları, defne yapraklarını ve her biri dörde bölünmüş domatesleri sırayla şişe geçirin. Bir fırçayla kalan erimiş tereyağından alarak şişlerdeki malzemelerin üstüne sürün. Şişleri mandalda her iki yanını 7-8 dakika, çevirdikçe kalan yağdan sürerek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.