Ana Sayfa > Çorbalar > Buğdaylı Mercimek Çorba

(Buğdaylı Mercimek Çorba nasıl yapılır)

Buğdaylı Mercimek Çorba için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
yarım su bardağı aşurelik buğday
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
2 çorba kaşığı soya yağı
tuz

Tarifi :
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.