Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Keçi Peynirli Kızarmış Domates

(Keçi Peynirli Kızarmış Domates nasıl yapılır)

Keçi Peynirli Kızarmış Domates için kullanılan malzemeler :
1 demet maydanoz
90 ml. zeytinyağı
90 ml. sebze suyu
15 ml. limon suyu
4 adet büyük domates
3 adet yumurta
20 gram krema
120 gram galeta unu
135 ml. sıvı yağ
40 gram tereyağı
250 gram taze keçi peyniri
tuz
karabiber

Tarifi :
Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin. Domatesleri yatay olarak 3’er dilime kesin.

Her iki tarafına tuz ve karabiber ekin. Yumurtaları çırpın. Domates dilimlerini ilk önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayın.

Tavada zeytinyağını kızdırın. Domates dilimlerinin her bir tarafını 2-3 dakika kızartın. Kağıt havluya alın. Keçi peynirinden 12 adet, aşağı yukarı domates dilimleri büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.

Servis tabağına domatesleri yerleştirin. Üzerlerine peynir dilimlerini koyun, yanında sosla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.