Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Tulum Peynirli Kızarmış Domatesler

(Tulum Peynirli Kızarmış Domatesler nasıl yapılır)

Tulum Peynirli Kızarmış Domatesler için kullanılan malzemeler :
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
135 ml. zeytinyağı
2 diş taze sarmısak
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet küçük soğan
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 adet etli büyük domates
200 gram tulum peyniri
karabiber
tuz

Tarifi :
Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın. Soğanı soyun, ince ince kıyın. Fesleğen yapraklarını saplarından koparın. Birkaç yaprağı süslemek için ayırdıktan sonra diplerini kıyın. Soğan, kıyılmış fesleğen, limon kabuğu ve 3 yemek kaşığı suyu mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber katın.
Domatesleri 1 cm kalınlığında dilimleyip toplam 8 dilim elde edin.

Tuzladıktan sonra karabiberleyin ve galeta ununa bulayın. Kalan yağ ile harlı ateşte domateslerin her iki tarafını kızartın. Bir spatula yardımı ile tavadan çıkartıp yan yana servis tabağına dizin.

Tulum peynirini 8 eşit parçaya ayırıp domateslerin üzerine koyun. İlk önce haşhaş tohumunu sonra tuzu ve fesleğen püresini peynirlerin üzerine dağıtın. Kızarmış domatesleri alan fesleğen yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.