Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Azerbaycan Pilavı

(Azerbaycan Pilavı nasıl yapılır)

Azerbaycan Pilavı için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr kuru iç bakla
200 gr konserve bezelye
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım demet dereotu
tuz

Tarifi :
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün. Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.