Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma

(Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma nasıl yapılır)

Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma için kullanılan malzemeler :
4 kuru acur
4 kuru dolmalık biber
4 kuru patlıcan
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
4-5 soğan
2-3 diş sarımsak
yarım demet nane
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
2 domates
4 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sumak ekşisi
yenibahar, karabiber, tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
1 elma
1 ayva
1 su bardağı su
tuz

Tarifi :
Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve kabuklarını soyun. Kuru acur, dolmalık biber ve patlıcanı haşlayıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı kıyın. Nane, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Yayvan bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğan, sarımsak ve fıstığı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Rendelenmiş domates, biber salçası, kuşüzümü, nane, maydanoz, dereotu, sumak ekşisi, tozşeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.

Pirinç suyu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Hazırladığınız iç malzemesiyle acur, dolmabiber ve patlıcanları doldurup tencereye dizin. Elma ve ayvaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Tenceredeki dolmaların üzerini elma ve ayva dilimleriyle kapatın. 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.