Ana Sayfa > Tatlılar > Kahveli Krem Karamel

(Kahveli Krem Karamel nasıl yapılır)

Kahveli Krem Karamel için kullanılan malzemeler :
2 tatlı kaşığı nescafe
½ su bardağı sıcak su
1.5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı hazır süt kreması
1 su bardağı tozşeker
1 adet orta boy portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı tarçın
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
3 adet yumurtanın sarısı
karamel sos için: 1 su bardağı tozşeker

Tarifi :
Nescafe sıcak suda eriyinceye kadar karıştırılır. Ilık süt derin bir kaba aktarılıp (süt parmağın dayanacağı sıcaklıkta olmalı) üzerine krema, tozşeker, rendelenmiş portakal kabuğu, tarçın ve neskafeli su eklenir. Tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpılır. 3 adet yumurta sarısı ve 3 adet yumurta başka bir derin kaba aktarılıp 2 dakika kadar çırpılır. Hazırlanan kahveli karışım yumurtaların üzerine azar azar ilave edilip 2 dakika daha çırpılır. Elde edilen ayran kıvamındaki üzeri köpüklü karışım bir kenarda bekletilir. Karamel sosun hazırlanması için, toz şeker küçük bir teflon tavaya aktarılır. Tahta bir kaşıkla karıştırılarak, kısık ateşte, şekerin önce sulanıp sonra koyu kahverengi renk alması beklenir. Katılaşıp ağda kıvamına gelen karamel sos hemen ocaktan alınıp hiç bekletilmeden 6 adet cam kaseye ya da karamel kaplarına paylaştırılır. Ya da fırına dayanıklı derin bir kaba aktarılır. Karamel sos çabuk donacağından, kapların her tarafına bulaşması için kaplar hızla çalkalanarak sos kapların her tarafına iyice dağıtılır. Karamelin iyice donması için 5 dakika bekletilir.

Önceden hazırlanmış olan kahveli karışım üzerlerine 1 santim boşluk bırakılarak kaplara paylaştırılır. Krem karameller kenarı yüksek bir fırın tepsisine dizilir. Kalıpların içine su kaçırılmadan tepsiye yarısına gelecek kadar sıcak su koyulur. 10 dakika önceden 150 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında 90 dakika pişirilir çıkarılır. Bu pişirme yöntemine benmari usulü pişirme denir.

Pişen karameller suyun içinden alınıp iyice soğumaları için en az 6-7 saat ya da bir gece buzdolabında bekletilir. Servis yapılmadan 5 dakika önce karameller buzdolabından çıkarılıp hafifçe sallanarak ve bıçakla kenarları oynatılarak servis tabağına ters çevrilir. İsterseniz üzerine badem, fıstık ve hindistancevizi serpiştirerek servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.