Ana Sayfa > Tatlılar > Bardakta Tiramisu

(Bardakta Tiramisu nasıl yapılır)

Bardakta Tiramisu için kullanılan malzemeler :
16 adet savoyer (kedidili bisküvi)
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı dolusu hazır kahve
1 büyük fincan sıcak su
2 çorba kaşığı tozşeker

kreması için:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya

üzeri için:
1 çorba kaşığı dolusu kakao

Tarifi :
Önce kremayı pişirin. Sütü ocağa alıp tozşeker, un ve yumurtayı ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Vanilya ekleyin. Biraz ılınınca labne peynirini karıştırarak kremaya yedirin. Bisküvilerin alt yüzeyini şekerli sıcak kahveye batırarak bardaklara dik olarak yerleştirin. Ortalarına kremadan doldurun üzerlerini toz kakao serperek süsleyin ve soğuduktan sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.