Ana Sayfa > Çorbalar > Ekşili Mahluta

(Ekşili Mahluta nasıl yapılır)

Ekşili Mahluta için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy patlıcan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı tuz

sosu için:
4 yemek kaşığı zeytinyağ
6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane

Tarifi :
Bir tencerede kırmızı mercimek üstüne geçecek kadar suyla doldurup mercimekler pişirin. Köpüğünü alıp kırmızı biberi ekleyip pişirmeye devam edin.

Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patlıcanları 1 çay bardağı sıvı yağda kızartın. Süzgeçle bir tabağa alın. Limon suyu ve tuzu katıp harmanlayın.

Patlıcanları pişmekte olan kırmızı mercimeklerin içine ekleyin. Su gerekli olursa 2 su bardağı su ekleyin. Yoğunluğunu arzunuza göre ayarlayın. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

Dövülmüş sarımsağı zeytinyağında 1-2 dakika kavurduktan sonra naneyi ilave edip ocaktan alın. Servis yapılırken tabakların üstüne yağdan gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 17 Mayıs 2010

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.