Yaban Ördeği Dolması için kullanılan malzemeler :
2 adet küçük yaban ördeği
4 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım demet maydonoz doğranmış
pişirme suyu
1 adet soğan
tane karbıber
5 su bardagı su
maydonoz sapı
1 tane portakal suyu
tuz
Tarifi : Ördek iyice temizlenir suda yarım saat bekletılır.Bir tencereye yağ konur,fıstık ve pirinçler 5 dakika yağda kavrulur. İçerisine tuz karabiber ve maydonoz ilave edilir,tencerenin altı kapatılır. Bu malzeme iki ördeğe paylaştırılarak içleri doldurulur.
Doldurulan kısım dıkilır. Düdüklü tencereye 5 bardak su konulur. 1 tane butun soğan, tane karabıber tuz maydonoz sapı, bir portakal suyu ve ördekler yarım saat pişirilir. Bir tavaya tereyağ konulur. Pişen ördekler bu yağda sağlı sollu kızartılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009