Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Domatesli Ördek Kızartması

(Domatesli Ördek Kızartması nasıl yapılır)

Domatesli Ördek Kızartması için kullanılan malzemeler :
1 adet ördek palazı
1/ 2 demet maydanoz
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 orta boy domates
1/ 2 bardak su

Tarifi :
Temizlenmiş ördeğin karnına ciğer, katı ve maydanozu sokup ayaklarını gerisine geçirin. Tuz ve biberle ovuşturun. Ördeği pişireceğiniz tencerede, yağı eritin. Ördeği içine koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte arada bir çevirerek 20-30 dk kızarmasını sağlayın. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates katın. 30 dakika da domatesle pişirin. Sonra 1/ 2 bardak sıcak su ekleyin 5-10 dakika sonra ateşten indirin.

Ördeği gögsünden keserek iki parçaya ayırın. Bir servis tabağına yerleştirin; üzerine salçasını döküp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.