Pürlen Usulü Köy Mikili Pasta için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı eritilmiş margarin
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı antep fıstığı
Tarifi : Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba aktarın. Kaşıkla iyice çırpıp içine eritilmiş margarini dökün ve iyice karıştırın. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu başka bir derin kaba koyup iyice karıştırın. Bu malzelemeleri unlu kapta birleştirerek antep fıstığını da içine atıp iyice özdeşleştirin. Altı yağlanmış fırın tepsisine koyup 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra çocukların çok sevdiği miki kalıbına göre keserek servis yapın. Çocuklar bayılacaktır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009