Düğme Bisküvisi için kullanılan malzemeler :
2,5 su bardağı buğday unu
150 gr tereyağı veya margarin
2 adet yumurta sarısı
3/4 çay bardağı pudraşeker
2 çay kaşığı limon rendesi
1 çay kaşığı vanilya
üstü için:
1 kahve fincanı toz şeker
2 yumurta akı
1 çay bardağı kayısı marmelatı
Tarifi : Yukarıdaki gereçlerle sable hamuru hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan iki fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Hamurların önce çukur taraflarını yumurta akına, sonra toz şekere batırıp yağlanmış bir tepsiye sıralayın.
Orta ısılı fırında pembe renk alana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ortalarına birer çay kaşığı marmelat koyun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009