Beşamel Soslu Sebze Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet brokoli
1-2 sap pırasa
1 adet soğan
1 adet patates
beşamel sos için:
2 bardak süt
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
Tarifi : Tüm sebzeleri irice doğrayıp orta ateşte kaynatın. Patatesler yumuşayınca ateşten alıp blender ile pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
Beşamel sosun yapılışı:
Margarini derin bir tavada eritip unu ilave ederek kavurun. Bu karışıma sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın.
Son olarak çorbanıza tuz ve karabiber ekleyip beşamel sosu da ekleyerek tekrar blenderden geçirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009