Ana Sayfa > Çorbalar > Fırınlanmış Karnıbahar Çorbası

(Fırınlanmış Karnıbahar Çorbası nasıl yapılır)

Fırınlanmış Karnıbahar Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 büyük boy karnıbahar
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 bardak tavuk suyu
2 ufak soğan (ya da 1 ortaboy soğan)
1 defne yaprağı
3 bardak tercihen yağsız süt
tuz

Tarifi :
Fırını 190 dereceye getirin. Karnıbaharı yıkayıp 2-3 cm'lik parçalara bölün. Büyükce bir fırın tepsisine koyun. Soğanları ve sarımsakları da dograyıp karnıbaharların arasına koyun.

Zeytinyağını karnıbaharların üzerine koyup hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın. Fırında yarım saat kadar karnıbaharlar kızarana kadar pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir karıştırıp alt taraflarini üste getirin her yeri iyice kızarsın. Sonra bütün fırın tepsisinin içindekileri büyükçe bir tencereye koyun, uzerine tavuk suyunu ekleyin.

Bir de defne yaprağını koyun. Karnıbaharlar güzelce yumuşayana kadar pisirin. Sonra defne yaprağını çıkarıp tenceredekileri blender ya da robottan geçirip püre haline getirin. Sonra yine ocaga alın, istediğiniz yumuşakliğa gelene kadar sütü ilave edin, 10 dakika kadar pişirin.

Son olarak tuz ile ağız tadınıza uygun hale getirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.