Ana Sayfa > Çorbalar > Patates ve Pırasa Çorbası

(Patates ve Pırasa Çorbası nasıl yapılır)

Patates ve Pırasa Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 adet küçük pırasa
4 orta boy patates
1 yemek kaşığı teryağı
2 lt su
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı taze süt kreması
tuz

Tarifi :
Pırasayı bir iki kat soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri de soyup küçük parçalara bölün. Sebzeleri, 2 litre tuzlu su içinde yumuşayana kadar haşlayın. Püre makinasından geçirin. Tekrar ateşe koyun.
Kremayı yumurta sarılarıyla çırpın.

Çorbayı ateşten indirin, karışımı içine katın. Kızartılmış ekmeklerle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,046 saniyede oluşturuldu.