Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Bostana

(Bostana nasıl yapılır)

Bostana için kullanılan malzemeler :
2 orta boy domates
1 orta boy beyaz kuru soğan
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acılı isot
1 çay kaşığı kara biber
1 yemek kaşığı zeytin yağı
yeteri kadar tuz
1 adet limon

Tarifi :
Domateslerin kabukları soyulur. Çok küçük küpler halinde doğranır. Maydanoz, soğan ve sarmısaklar ince ince kıyılır. Bir kabın içine salça koyularak doğranan malzemeler iyice ezilerek karıştırılır. Kalan baharatlar ile yağ konularak iyice harmanlanır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.