Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Karidesli Avokado

(Karidesli Avokado nasıl yapılır)

Karidesli Avokado için kullanılan malzemeler :
2 adet olgun avokado
200 gr ayiklanmis karides
yarim limonun suyu
2 yemek kasigi krema
3 yemek kasigi zeytin yagi
tuz, kara biber

Tarifi :
Avokadolari enlemesine ikiye kesin. Cekirdeklerini cikarin. Bir kasik yardimiyla kabugu zedelemeden meyvenin etini cikarin. Bir kapta bunu ezin. Uzerine kremayi, zeytin yagini, limonu, tuzu ve biberi ekleyin. Guzelce karistirip bu ici tekrar avokado kabuklarina doldurun.

Karidesleri iki kasik zeytin yaginda 3-4 dakika kizartin. sonra muntazam bir sekilde avokadolarin uzerine yerlestirin. Isterseniz birkac maydonoz yapragiyla susleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.