Karidesli Avokado için kullanılan malzemeler :
2 adet olgun avokado
200 gr ayiklanmis karides
yarim limonun suyu
2 yemek kasigi krema
3 yemek kasigi zeytin yagi
tuz, kara biber
Tarifi : Avokadolari enlemesine ikiye kesin. Cekirdeklerini cikarin. Bir kasik yardimiyla kabugu zedelemeden meyvenin etini cikarin. Bir kapta bunu ezin. Uzerine kremayi, zeytin yagini, limonu, tuzu ve biberi ekleyin. Guzelce karistirip bu ici tekrar avokado kabuklarina doldurun.
Karidesleri iki kasik zeytin yaginda 3-4 dakika kizartin. sonra muntazam bir sekilde avokadolarin uzerine yerlestirin. Isterseniz birkac maydonoz yapragiyla susleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009