Ana Sayfa > Soslar > Kayısı Sos

(Kayısı Sos nasıl yapılır)

Kayısı Sos için kullanılan malzemeler :
500 gr taze, olgun kayısı
400 gr ( 2 su bardağı) tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı likör

Tarifi :
Kayısıların çekirdeklerini çıkartın. Bir tencereye süzgeçten ezerek geçirin. Şeker ve 1 bardak su koyup 5 dakika kadar kaynatın. Un çorbasından daha koyu kıvama gelince limon sıkın. Ateşten indirince içine katın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.