Ana Sayfa > Et Yemekleri > Nohutlu Paça Yahnisi

(Nohutlu Paça Yahnisi nasıl yapılır)

Nohutlu Paça Yahnisi için kullanılan malzemeler :
1 bardak nohut
10 adet koyun paçası
2 yemek kaşığı margarin
3 orta boy soğan
2 diş sarmısak
tuz
karabiber
kırmızıbiber
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça

Tarifi :
Koyun paçalarını ılık suya koyun. Bir bıçakla kazıyarak tüylerini temizleyin. Tırnak arasını kesip yağ torbasını çıkartın. Satırla vurarak ortalarından kırın ( pişerken iliklerin suya çıkması için). İyice yıkayıp bol suyla ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca köpüklerini alın. İçine soyulmuş bir baş soğan, soyulmuş limon kabuğu koyup kısık ateşte pişirin.

Soğanları incecik doğrayın. 2 kaşık yağla börttürün. Domates salçası, ezilmiş sarmısak, kırmızıbiber ve paçanın haşlama suyundan katın. Akşamdan suda ıslatılıp biraz haşlanmış olan nohutu ve kemikleri ayrılarak doğranmış paça etlerini koyun. Yavaş yavaş kaynatarak pişirin. Tuz ve karabiber katın. 3-4 kepçe suyu varken ateşten indirin, üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.