Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Hindi Arnavut Çiğeri

(Hindi Arnavut Çiğeri nasıl yapılır)

Hindi Arnavut Çiğeri için kullanılan malzemeler :
hindi ciğeri-yürek
1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 adet domates
2 adet kuru soğan
kızartma yağı
un

Tarifi :
Hindi ciğer-yürekleri kuşbaşı olarak doğrayıp kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, kekik ve tuz ile harmanlayın. Bir tavada yeterli miktarda yağı kızdırıp ciğer – yürekleri kızgın yağda pişirin. Pişen hindi Arnavut ciğerlerini kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını emmesini sağlayın. Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayıp biraz tuz ve sumak ile ovuşturup kıyılmış maydanozları ilave edip harmanlayın.

Domatesi ince yarım ay şeklinde doğradıktan sonra tabağın kenarlarına dizip orta kısmına soğanları ve en üstüne de hindi Arnavut ciğerlerini dizip servise sunabilirsiniz. Arzu ederseniz ciğerlerin üzerine kırmızı biberli tereyağ döküp limon dilimleriyle de servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.