Ana Sayfa > Tatlılar > Cevizli Milföy

(Cevizli Milföy nasıl yapılır)

Cevizli Milföy için kullanılan malzemeler :
5 adet milföy hamuru
1 kase ceviz
1 yumurta(akı iç malzemeye sarısı üstüne)
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

şerbet için:
2,5 bardak şeker
2 bardak su
1/4 limon suyu

Tarifi :
Milföy yaprakları merdane ile dikdörtgen olacak şekilde büyütülür. Ceviz ,şeker, tarçın ve yumurta akı karıştırılır milföylerin arasına şerit halinde konulur rulo yapılır.Her rulo 3 e bölünür. Tüm hamurlar bitene dek aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp fırınlanır.Şerbetini hazırlayıp ılıtalım Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökelim. Soğuduğunda tatlımız hazırdır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : berina
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.