Ana Sayfa > Tatlılar > Katmer

(Katmer nasıl yapılır)

Katmer için kullanılan malzemeler :
1 adet yufka
1 çay bardağı şeker
100 gr. kaymak
4 çorba kaşığı antepfıstığı
3 çorba kaşığı tereyağı

Tarifi :
Yufkayı genişçe yayın. Üzerine tereyağını sürün. Kaymağı küçük parçalar halinde serpin. Antep fıstıklarını şekerle birlikte üzerine serpin. Yufkanın yarısını bohça şeklinde katlayın. Yağsız tavada her iki yüzünü birden pişirip tereyağını sürün. İçine kalan fıstıkları, şekeri ve kaymağı koyun. Dilimleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.