Balti Masala Ezmesi için kullanılan malzemeler :
4 çorba kaşığı kişniş tohumu
2 çorba kaşığı kimyon tohumu
2 adet kak tarçın
2 tatlı kaşığı rezene tohumu
2 tatlı kaşığı hardal tohumu
2 tatlı kaşığı tane kakule
1 tatlı kaşığı toz çemen
6 adet karanfil
4 defne yaprağı
2 tatlı kaşığı köri
4 tatlı kaşığı hint safranı
1,5 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı zencefil
10 diş sarmısak
1/4 litre sirke
1/4 litre sıvıyağ
Balti tavayı veya altı kalın bir tavayı kızdırın. Hafif ateşte tüm tohum baharatları aromalarını bırakıncaya kadar kavurun. Soğuyunca hepsini bir havana koyup dövün. İçine kalan toz baharatları ve sarmısağı ilave edin. Hepsini sirke ile karıştırıp ezme haline getirin. Küçük bir tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. İçine hazırladığınız "Balti" ezmesini koyun ve hafif ateşte 5 dakika kadar kavurun. Soğuyunca hermetik bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın. Dilediğiniz zaman kullanın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009