Balık Salata için kullanılan malzemeler :
500,gr palamut veya lop etli akya, lagos
zetin yağı 1çay bardağı
1 iri domates
1 başsoğan
2 diş sarımsak
defne yaprağı
2 limon
1 demet maydanoz
yeşil nane, tuz
Tarifi : Temizlediğimiz balığı filetolayıp tencereye koyalım üzerini örtenekadar su ilave edip, kabuğu soyulmuş soğanları 4 parçaya bölelim, defne yaprağı. Maydanoz sapları, yaşil nane ve 4'e bölünmüş limonu tencereye ilave edelim. 25 dakika orta ateşte kaynasın. Kaynayan balıkları ocaktan indirip kılçıklarını ayıkla ve servis tabağına koy naneyi, sarımsak, maydanozu doğra, tuz, limon suyu yağı ilave et dilimlenmiş domatesle süslenerek sunulur.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009