Fırında Ahtapot için kullanılan malzemeler :
1,5 kg ahtapot
500gr kültür mantarı
3 adet domates
3-4 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı salça
150 gram rende kaşar peyniri
3-4 adet defne yaprağı
tuz
karabiber
Tarifi : Yıkanıp düdüklü tencerede 1/2 saat haşlanmış ahtapotlar ayıklanıp küçük küçük kesilir.
Yine ayıklanıp küçük küçük kesilen mantarlar büyükçe bir teflon tavada sote edilir, suyunu salıp çeken mantarlara biberler, domates tuz ve karabiber karışım ilave edildikten sonra ahtapotlar eklenip 15 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra büyükçe bir borcama alınan malzemenin üzerine rende kaşar eklenip 200 derece fırında 1/2 saat kadar pişirilir. Kaşar peynirleri eriyip kızardığında fırından alınıp sıcak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009