Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Mutabbak

(Mutabbak nasıl yapılır)

Mutabbak için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
40 gr. tereyağı
3 adet kuru limon veya 1 limonun kabuğu
1 baş soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kimyon
5 adet tane kakule
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber

Tarifi :
Tavuğu yıkadıktan sonta derin bir tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Suya tüm baharatları ve tavuğun sası kokusunu almak için kuru limonları bütün olarak ekleyin veya kuru limonlar yerine 1 limonun kabuğunu soyup iri iri doğrayıp tencereye defne yaprağı ile birlikte atın. Tencerenin ağzını alüminyum kağıtla sıkıca kapatarak kaynamaya bırakın. İyice haşlanan tavuğunuzu tencereden çıkararak bir fırın tepsisine koyun. Üzerini bir parça tereyağı ile yağlayıp bir parça kimyon serpin. Daha sonra önceden 180 derecede kızdırılmış fırında tavuğu kahverengi bir renk alıncaya kadar iyice kızartın. Pirinci iyice yıkayın. Bir tencereye koyun. Üzerine tavuğu haşladığınız suyu, pirincinizin ölçüsüne göre ilave ederek pilav yapın.

Tereyağını bir tavada eritin. Soğanı sarımsakları ince ince kıyıp, üzümlerle birlikte tereyağında kavurun. Bir parça dinlendirdiğiniz pilavı geniş bir servis kabına alın. Üzerine kavurduğunuz soğanı ve üzümleri serpin.

İyice kızaran tavuğu fırından çıkarın, pilavın üzerine ortalayarak yerleştirin sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.