Dukkous Al-Tamat için kullanılan malzemeler :
6 domates
1 limonun suyu
25 gr. tereyağı
4 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı baharat
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
Tarifi : Dukkous al-tamat için; önce domateslerin kabuklarını soyup derin bir kaba koyun. Karabiber, sarmısak, tuz, limon suyu, baharat ve bir su bardağı su ekleyin. İki çatal yardımı ile domatesleri ezin. Üzerine tereyağı ve sıvıyağ ilave edip hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin