Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Dukkous Al-Tamat

(Dukkous Al-Tamat nasıl yapılır)

Dukkous Al-Tamat için kullanılan malzemeler :
6 domates
1 limonun suyu
25 gr. tereyağı
4 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı baharat
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz

Tarifi :
Dukkous al-tamat için; önce domateslerin kabuklarını soyup derin bir kaba koyun. Karabiber, sarmısak, tuz, limon suyu, baharat ve bir su bardağı su ekleyin. İki çatal yardımı ile domatesleri ezin. Üzerine tereyağı ve sıvıyağ ilave edip hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.